26 maart 2024
Dit knuffel olifantje is al wat 'op leeftijd' en was toe aan een grondige restauratie. Het olifantje is aan de binnenkant volledig met stof 'gevoerd', waarbij de oorspronkelijke kleuren zoveel mogelijk zijn aangehouden. Ook is de vulling compleet vervangen en zijn alle naden en gaten nagelopen en waar nodig goed vastgezet.
Na afloop werd deze prachtige knuffel door een super enthousiaste eigenaresse opgehaald.
Dit was weer eens een leuke uitgebreide klus met de nodige spannende momenten. Als alle puzzelstukjes dan op hun plek vallen en het eindresultaat naar mijn volle tevredenheid uitpakt is dat telkens weer TOP!
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
22 februari 2024
Knuffel Pluisje was beslist toe aan een grondige restauratie, met zoveel mogelijk behoud van de oude stof. Om enige duurzaamheid te kunnen garanderen heb ik het knuffel konijntje voor een groot deel van binnen met stof verstevigd. Gelukkig had ik als richtlijn oude foto's van het knuffeltje gekregen, waardoor ik vanuit die oude vorm kon werken. De nieuwe vulling en korrelvulling in het onderkantje zorgden voor de 'kers op de taart'...
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
24 januari 2024
Dit knuffel konijntje was toe aan een facelift, waarbij de oude uitstraling zoveel mogelijk behouden moest blijven. Ook de gaten in de oortjes zijn voor zover nodig opgeknapt. Na vervanging van de volledige vulling kon ze weer tevreden naar huis.
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
15 januari 2024
Van sommige oude knuffels is de vachtstof totaal versleten, waardoor alleen nog de onderlaag van de stof overblijft. Er kan dan gekozen worden voor een vachttransplantatie. De knuffeleigenaren die hiervoor kiezen hebben meestal een foto waarop goed te zien is hoe de knuffel er ooit uitzag of weten nog goed om welk soort vachtstof het ging.
De eigenaresse van knuffel Flappie heeft voor zo'n vachttransplantatie gekozen. Flappie bleek een erg leuke knuffel om aan te werken, voor mij een genot om mee bezig te zijn! Wat een metamorfose weer!!
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
5 januari 2024
Ook dit jaar hoop ik als knuffeldokter weer veel herstelde knuffels tevreden en blij naar huis te kunnen laten gaan.
Ik wens je een mooi jaar vol nieuwe ideeën en natuurlijk veel warme knuffels van lieve mensen om je heen!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
28 december 2023
Knuffel Olivier was sterk vermagerd en voelde zich een beetje zielig. En dus werd er een afspraak gemaakt bij de knuffeldokter. Want ook een knuffel wil graag lekker in zijn vel zitten!
Na een grondige operatie voelde Olivier zich weer een gezonde stoere olifant en vertrok hij weer knuffelbaar en tevreden naar huis.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
21 december 2023
Voordat ik deze knuffel draak in handen had dacht ik het herstel van binnenuit aan te gaan pakken, echter bleek de stof op meerdere plekken te dun om de knuffel op die manier duurzaam te kunnen repareren. Daarom heb ik er in overleg met de eigenaresse voor gekozen om verschillende delen van binnenuit èn van buitenaf met stof te verstevigen. Zie hier het eindresultaat...
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
6 december 2023
Het opknappen van deze knuffelbeer was een uitdaging en is een goed voorbeeld van hoe in goed overleg met de eigenaar/eigenaresse van een knuffel kan worden bepaald wat wel en niet gerepareerd moet worden. De oude uitstraling moest in dit geval zoveel mogelijk behouden blijven, daarnaast hoefden eerder gedane reparaties niet allemaal weggewerkt te worden.
Dit soort knuffels heb ik wel vaker gerepareerd, echter blijkt elke knuffel toch telkens weer uniek en kan de benodigde operatie totaal anders zijn.
Uiteindelijk is ook deze dierbare knuffelbeer weer met een blije eigenaresse naar huis vertrokken!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
13 november 2023
En toen was daar Aapje... een erg ziek knuffeltje... hij had flink wat liefdevolle zorg en operatieve ingrepen nodig om zich weer zijn knuffelige zelf te kunnen gaan voelen... Daar zat voor mij als knuffeldokter meer tijd in dan gedacht, maar uiteindelijk is ook Aapje weer knuffelbaar naar huis terug gegaan!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
25 oktober 2023
Het was mega leuk om aan het herstel van dit schattige knuffelkonijntje te mogen werken. Door haar leeftijd was ze aan een grote operatie toe. Het hoofdje, de handjes en de voetjes heb ik van binnenuit met zachte stof verstevigd. En haar kleding is compleet vernieuwd, waarbij de stof in overleg met de eigenaresse is uitgezocht.
Ik ben super tevreden over het eindresultaat!
 
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
3 oktober 2023
Soms komen er bijzondere knuffeltjes op mijn pad, dit kleine hertje is daar één van.
Het hertje miste al jaren een voetje, ook het kijken met één oogje werd onderhand erg vermoeiend. Daarnaast bleek de vorm van het gewei aan een upgrade toe, zaten veel naden niet meer goed vast èn was het vernieuwen van de complete vulling beslist geen overbodige luxe...
Al met al kwam er een hoop gepriegel aan te pas voordat dit knuffeltje weer met zijn eigenaresse herenigd kon worden.
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
2 oktober 2023
Opnamestop opnieuw ingesteld!!!
Sinds ik vanmorgen de opnamestop heb opgeheven heb ik al voldoende knuffel reparatieaanvragen ontvangen om mijn agenda volgend jaar v.w.b. de grotere opknapklussen/restauraties volledig te kunnen vullen. Daarom stel ik vanaf nu wederom een opnamestop in, deze zal duren tot oktober 2024.
Mijn uitgangspunt bij het herstel van alle knuffels blijft dat ik elke knuffel met liefdevolle zorg en aandacht wil kunnen behandelen! Daarom plan ik voldoende tijd voor iedere knuffel in.
De mensen die mij een appje of mailtje hebben gestuurd krijgen z.s.m. een reactie. Maar vanaf nu neem ik geen nieuwe aanvragen meer in behandeling.
Voor kleine opknapklusjes geldt geen opnamestop, maar werk ik met een ‘tussendoortjes-wachtlijst’.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
26 september 2023
Het is lang niet altijd interessant om foto's te laten zien van een knuffel waar de vulling van is vernieuwd. Maar ook dit soort 'klusjes' doe ik graag!
Muis voelde zich al een tijdje wat slap in zijn velletje zitten en zijn eigenaresse maakte zich daar toch wel wat zorgen om. Na enige chirurgische ingrepen kon Muis weer stevig en blij op reis naar huis!
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
18 september 2023
Dit schattige kleine knuffelbeertje wilde graag een nieuw blauw neusje. Daarnaast lagen er wat naden open, had hij een gebroken beentje en hing het hartje een beetje los.
Voor mij was met name het mooi reconstrueren van het snoetje met het neusje efkes een puzzel, maar ook dit beertje kon weer blij naar huis terug!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
11 september 2023
Deze beer is al wat op leeftijd en krijgt daardoor wat dunne plekken in zijn vacht. Maar omdat de nek van de teddybeer ook opeens open lag vond de eigenaresse het toch tijd worden om naar de knuffeldokter te gaan.
Zie hier het eindresultaat na een liefdevolle operatie.
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
5 september 2023
Nu de zomervakantie achter mij ligt is het tijd voor een fleurige start. De eerste herstelde knuffels zijn al weer terug naar hun eigenaren, maar een gezellige ontvangst doet ook wat met een mens!

Ik ben dol op tuinieren, dat geeft rust in mijn hoofd en brengt me goed in contact met de liefdevolle energie van moeder aarde. Echter zijn mijn man en ik druk met een grote klus in de achtertuin, waardoor de voortuin wat minder aandacht krijgt. Hoog tijd dus om met viooltjes wat kleur aan de (knuffeldokter) entree toe te voegen! Het leek alsof de zon vandaag speciaal voor mij voor de juiste belichting zorgde... 

Zonnige groetjes,
Knuffeldokter crea Trea 
1 augustus 2023
Voordat ik van mijn zomervakantie ga genieten deel ik graag nog de informatie over dit prachtige knuffelbeertje. De eigenaresse wilde er zo min mogelijk aan laten doen, maar het truitje was toch echt aan vervanging toe. Ook mocht het bovenlijfje licht worden opgevuld. En zo kan ook dit beertje de komende jaren weer heerlijk worden geknuffeld!
Ik wens je een mooie zomer(vakantie) toe!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
10 juli 2023
Dit mooie knuffel poesje Kedi had al een heel knuffelleven achter de rug. Na overleg met de eigenaresse werd gekozen voor een vachttransplantatie. De zachte vulling werd volledig vernieuwd, maar de originele korrelvulling in de pootjes en het kontje konden netjes op de juiste plekken worden teruggeplaatst.
Dit was een prachtig knuffeltje om aan te werken, stiekem was ik er al doende een beetje verliefd op geworden.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
16 juni 2023
Wat was dit 'Poehtje' een leuke knuffel om aan te werken! Echt genieten!
Aan de buitenkant is weinig te zien van de restauratie, daarom is dit een goed voorbeeld van hoe een knuffel 'zichzelf' kan blijven na toch grondig te zijn geopereerd. Aan de binnenkant heb ik de complete knuffel verstevigd met stof. Alle (korrel)vulling is op de juiste plekken opnieuw aangebracht en er zijn verschillende compartimentjes gemaakt zodat de vulling in alle 'lichaamsdelen' op haar plek blijft zitten. Tot slot zijn aan de buitenkant alle naden gecontroleerd en waar nodig vastgezet.
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
2 juni 2023
De eigenaresse van dit knuffelkonijn wilde de knuffel graag een volledig nieuwe vacht laten geven. Voor mij was dit een 'gevalletje grote klus', want in een mooie vachttransplantatie gaat veel tijd zitten. Ook een gezichtsreconstructie vraagt altijd veel aandacht. Zie hier het eindresultaat van mijn 'noeste arbeid'!
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
8 mei 2023
Lang niet alle geopereerde knuffels zijn interessant om te laten zien, maar de metamorfose van deze oude knuffeleend is zeker leuk om te delen!
Zoals te zien is was de vachtstof van het complete lijf aan vernieuwing toe. Het oude oog mocht behouden blijven en de vulling is vervangen.
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
23 maart 2023
Dit oude knuffelbeertje was o.a. toe aan compleet nieuwe vulling en een nieuwe broek. Hierbij moest de oude uitstraling vooral behouden blijven!
Het was weer een hele puzzel om alle delen van het knuffeltje bij het vervangen van de vulling goed in vorm te houden. Door van binnen te werken met meerdere compartimentjes is dat ook dit keer weer gelukt...
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
28 februari 2023
Sommige reparaties/restauraties voelen aan als een metamorfose. Kijk deze knuffel Muis eens: weer helemaal 'catwalk waardig'!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
30 januari 2023
Dit schattige Koetje had wat last van ouderdomsgebreken. Haar vacht was op verschillende plaatsen aan het slijten en er zaten wat draadjes los. Ook was zij toe aan compleet nieuwe vulling.
Tijdens de operatie kwam ik erachter dat het Koetje vroeger rechtop kon zitten, wel zo leuk om dat weer mogelijk te maken! Al met al een super leuke knuffel om aan te mogen werken.
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
19 januari 2023
Deze dik 20 jaar oude knuffelbeer was mijn eerste patiënt dit jaar. Een goed voorbeeld van hoe ik naar een zo mooi mogelijke oplossing zoek als exact dezelfde soort vachtstof in de juiste kleur niet te vinden is. Hierbij stond de wens van de eigenaresse om de oude uitstraling van de knuffel zoveel mogelijk te behouden natuurlijk voorop...
Bij deze beer heb ik kleine kale plekken in de vachtstof van binnenuit verstevigd. Op de grote stukken op de borst, het achterhoofd en in de nek heb ik zowel van binnenuit als van buitenaf nieuwe bruine stof aangebracht. Ook een heerlijke nieuwe vulling vond de beer erg fijn!
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
31 december 2022
Ik kijk met een tevreden gevoel terug op een mooi jaar, waarin ik nóg meer ervaring heb opgedaan op het gebied van het repareren van knuffels. Daarnaast leer ik steeds beter mijn grenzen te bewaken. Ik heb maar één paar handen en achter elke te herstellen knuffel zit een persoonlijk verhaal. Niet iedereen is door mij op korte termijn te helpen.
In 2023 ga ik enthousiast door met dit waardevolle werk en hoop ik weer veel mensen blij te kunnen maken met hun opgeknapte knuffel.
Ik wens jullie allemaal een sprankelend, liefdevol nieuw jaar toe, met geregeld een warme knuffel van de mensen om je heen!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
26 december 2022
Eén van de laatste knuffels die ik dit jaar heb mogen repareren is dit ruim 50 jaar oude knuffel vosje Snuffie. Voordat ik daadwerkelijk aan de operatie begon heb ik een flinke speurtocht doorlopen om de juiste stof te vinden. Na uiteindelijk een keuze te hebben gemaakt kon het knuffeltje stap voor stap worden opgeknapt.
Het hoge schattigheidsgehalte heb ik weten te behouden en het knuffeltje is weer fris en fruitig met zijn eigenaresse mee naar huis gegaan.
Groetjes,
Knuffeldokter crea Trea 
7 december 2022
Deze dierbare schaapknuffel was geen gewone patiënt, maar een handpop-knuffel. De nek van het schaap moest opnieuw worden vastgezet en de binnenstof was compleet aan vervanging toe. Daarnaast was nieuwe vulling zeer welkom. Dit laatste was een uitzoekwerkje, maar is naar tevredenheid gelukt!
Ik ben als knuffeldokter een ervaring rijker en kon het schaap uiteindelijk weer teruggeven aan een opgetogen eigenaresse.
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
21 november 2022
Deze dierbare knuffelbeer was gegrepen door de enthousiaste hond van de eigenaresse. Hij zag er duidelijk ook wat moois in Gelukkig was 1 oog behouden gebleven en waren er duidelijke foto's van hoe de kop van de beer er de laatste jaren had uitgezien. Met die informatie en met goede aanwijzingen van de eigenaresse ben ik aan het puzzelen gegaan...
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
16 november 2022
Mijn eerste reactie: ooohhh, wat een schattig oud beertje!
Na overleg met de eigenaresse is o.a. gekozen voor een volledige 'vachttransplantatie', een gevalletje grote klus. Vooral de gezichtsuitdrukking weer zo goed mogelijk terug krijgen was een hele puzzel. Zie hier het eindresultaat!
Groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
11 november 2022
De badstof van het gezichtje en lijfje van deze knuffel was aan vervanging toe. Daarnaast moest de complete vulling vernieuwd worden. Geen moeilijke klus, wel een dankbare!
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
9 oktober 2022
Puzzelen is echt mijn ding! Bij deze knuffelhond kwam dat weer eens goed van pas. Want... hoe behoud ik de uitstraling van Hondje Woef (die ooit door een dierbaar familielid op een specifieke manier is hersteld) en los ik de 'problemen' op... Vooral het weer kunnen vullen van de hond en het verstevigen van dunne plekken zorgde voor de nodige uitdagingen.
Ook deze hond is na het herstel gelukkig weer met open armen door zijn eigenaar ontvangen!
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
30 september 2022
Sommige knuffels lijken zo op het eerste oog prima in orde, maar als ik ze dan in handen heb blijken er toch wel wat aandachtspunten te zijn.
Dit knuffelkonijntje heb ik heerlijk laten badderen. Nadat ze nieuwe vulling had gekregen en ik alle naden (voor zover nodig) had vast gezet kon ze weer terug naar haar eigenaresse.
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
12 september 2022
Wat is het heerlijk om me na de zomervakantie weer te kunnen verdiepen in de reparatie van diverse knuffels!!
Van deze Woezel knuffel lag de nek open en hadden verschillende naden 'de verkeerde afslag genomen'. Na o.a. het loshalen van de benodigde naden en al puzzelend het hoofdje en de nek weer in elkaar te hebben gezet heeft Woezel zijn vorm weer terug.
Ontspannen groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
29 augustus 2022
Dit ooit paarse knuffeltje was van binnenuit niet meer te herstellen. Na een 'huidtransplantatie met nieuwe badstof' kan het knuffeltje weer fris (en fruitig?) de toekomst tegemoet.
Groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
12 juli 2022
Knuffelhond Clifford is de grootste knuffel die ik tot nu toe heb mogen repareren, een uitdaging! Maar wat een leukerd om aan te werken!!
Na het van binnen vastzetten van de tong, het dichtmaken van opengesprongen naden (e.d.) en het compleet vernieuwen (en flink aanvullen) van de vulling kon Clifford terug naar zijn eigenaresse.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
4 juli 2022
Tijgie is een geliefde stoere knuffeltijger die zich al vele jaren heeft laten knuffelen. Daarom waren er wat naden losgesprongen en voelde hij zich ook niet zo lekker meer van binnen. En dus ging hij naar de knuffeldokter!
Na een lekker badje, fijne nieuwe vulling (met behoud van de korrelvulling in o.a. zijn kont) en het hechten van alle loszittende naden kon Tijgie weer terug naar zijn eigenaar...
Vrolijke groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
17 juni 2022
De laatste tijd ben ik vooral bezig met de restauratie dan wel reparatie van (stok)oude knuffels. Maar ook nieuwere knuffels kan ik helpen hoor! Ondanks de huidige opnamestop heb ik tussendoor meestal wel tijd om (letterlijk) een oor aan te naaien of een gaatje in een naad te dichten...
De oude beer op deze foto was zijn oog verloren, gelukkig kon ik die er weer in zetten. Ook de snoet had wat zorg nodig. Tot slot heeft hij compleet nieuwe vulling gekregen (de oude schuimrubberen vulling was namelijk totaal verpulverd).
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
7 juni 2022
Dit oude knuffel konijntje had op verschillende plaatsen gaten in haar zeer dunne vacht...
Ik heb de vacht van binnen volledig met stof verstevigd, alle gaten dicht gemaakt en de vulling vernieuwd. Het oortje mocht blijven zoals ie was. Het was een erg leuk knuffeltje om aan te werken!
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
25 mei 2022
Knuffelhond Pascha is al ruim 45 jaar oud en was een beetje verdrietig. Zijn snuit hing los, een oor was kapot en zijn vacht werd op verschillende plaatsen erg dun. Na een lekker badje, het vastzetten van alle loszittende naden, het verstevigen van de vachtstof (voor zover nodig) en het vervangen van de complete vulling kon Pascha weer terug naar zijn eigenaresse.
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
16 mei 2022
Deze ruim 30 jaar oude knuffelhond kreeg wat last van ouderdomskwaaltjes. Een heerlijke baddersessie, fijne nieuwe vulling en het steviger vastzetten van verschillende (deels open liggende) naden heeft de hond weer nieuwe knuffelenergie gegeven!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
29 april 2022
Dit oude knuffelhondje had vroeger een lijfje van vachtstof, maar door slijtage was het een 'glad' hondje geworden. De eigenaresse wilde het hoofdje zo authentiek mogelijk laten. Daarom hebben we in overleg besloten dat ik het lijfje (en de pootjes en het staartje) ook met gladde stof zou 'herstellen'. Het was weer een hele puzzel, maar (al zeg ik het zelf): wauw!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
15 april 2022
Dit ruim 20 jaar oude knuffelbeertje Pip verlangde naar haar oude uitstraling. Ze was ooit van een soort hoogpolige badstof gemaakt, maar had na alle knuffeljaren een glad huidje gekregen. Zo gezegd, zo gedaan! Zie hier het eindresultaat...
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
31 maart 2022
Knuffelhond Snuf van 37 jaar oud had wat liefdevolle zorg nodig. Er vielen op verschillende plaatsen gaten in zijn lijf, zijn kop had deels nieuwe vachtstof nodig en de oude vulling in zijn lijf was keihard geworden. Na het (deels van buitenaf en deels van binnenuit) dichten van alle gaten en gaatjes en complete vernieuwing van de vulling heeft Snuf zijn oude vorm weer terug en kan hij weer fijn geknuffeld worden.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
2 maart 2022
Tja, honden en knuffels, het blijft uitkijken!!
Dit schattige knuffelkonijntje was in het gezichtje gegrepen door een hond. Gelukkig was alle stof behouden gebleven, waardoor het gezichtje goed te reconstrueren was. Het konijntje heeft meteen nieuwe vulling gekregen en alle naden zijn waar nodig gerepareerd. Dit was weer eens een dankbare klus om te klaren!
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
25 februari 2022
Ik ben geen poppendokter, maar sommige poppen kan ik wel repareren... In dit geval ging het om het herstel van gaten in de stof onder de armpjes en in het kruis van deze oude pop. Naast naaiwerk kwam er ook wat lijmwerk aan te pas. Toch wel leuk om eens iets heel anders onder handen te nemen!
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
16 februari 2022
Van de originele stof van dit oude olifantje was niet veel meer over. Om de zachtheid terug te krijgen en er weer jaren mee te kunnen knuffelen heb ik, na overleg met de eigenaar, besloten 'm compleet nieuwe badstof te geven. Hierbij zijn de originele oogjes behouden gebleven.
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
8 februari 2022
De schuimrubberen vulling in deze ruim 30 jaar oude pandabeer was aan het verpulveren. Daardoor verloor hij 'zand' en kwamen er uit verschillende gaatjes in de vachtstof stukjes schuimrubber. Na een uitgebreide wasbeurt, compleet nieuwe vulling, het dichten van gaten en van binnenuit verstevigen van dunne plekken kan hij de komende jaren weer heerlijk geknuffeld worden!
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
3 februari 2022
De stof van dit kleine knuffelbeertje was flink aan het slijten en moest aan de binnenkant vrijwel helemaal gevoerd worden ter versteviging. In overleg met de eigenaar heb ik de neus volledig vernieuwd. Zo kan het beertje weer redelijk 'fris en fruitig' zijn toekomst tegemoet...
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
29 januari 2022
Deze haas knuffel was toe aan een nieuw lijf, waarbij ik de complete vulling ook meteen heb vervangen. Aan het kapotte oor hoefde ik van de eigenaresse niets te doen.
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
29 december 2021
Dit kleine kaboutertje had wat liefdevolle zorg nodig. Er waren wat gaten in gevallen, de gezichtsuitdrukking was vervaagd en de vulling was aan vervanging toe. Een leuke klus om te klaren!
Groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
21 december 2021
Deze maand heb ik o.a. gewerkt aan het herstel van deze oude Nijn knuffel. De katoenen stof van haar was door ouderdom zó dun geworden, die scheurde al als je ernaar keek. In overleg met de eigenaresse heb ik nieuwe stof uitgezocht en zie hier het eindresultaat...
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
10 december 2021
En nóg een schattige knuffel die ik op heb mogen knappen. Dit knuffeltje heet Schapie en voelde zich nogal slapjes worden. Ook had hij een wondje aan zijn kin. Na flink wat vulling toe te hebben gevoegd, het dichtmaken van wat gaatjes en een kleine kin operatie voelde hij zich weer gezond!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
8 december 2021
Knuffelhondje Pieppie had flink wat liefdevolle zorg nodig om weer goed in zijn vel te komen zitten. De nek lag open en een pootje hing los. De staart van Pieppie was jaren geleden al eens zoekgeraakt. Wat een leuke opdracht! Na een geslaagde operatie heb ik het hondje terug kunnen sturen naar een blij meisje.
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
3 december 2021
In november heb ik mogen werken aan de restauratie van dit oude knuffelbeertje Koosje. Voor het (deels) vernieuwen van dit beertje heb ik een soort ribstof gebruikt (gelijkend op de originele stof). De oortjes en een deel van het lijfje (onder de kleertjes) heb ik kunnen behouden, maar het neusje en de oogjes moesten helaas worden vervangen. Gelukkig kon ik Koosje aan de hand van oude foto's zo goed mogelijk weer op haar oorspronkelijke zelf laten lijken.
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
19 november 2021
Deze super grote Nijntje knuffel was door vele jaren wassen en knuffelen haar oorspronkelijke roze kleur kwijt geraakt. En dus werd mij gevraagd of het mogelijk was om haar weer haar roze uitstraling terug te geven. In het zo strak en netjes mogelijk vastmaken van de nieuwe stof zijn heel wat uurtjes gaan zitten, maar ook deze klus is weer geklaard! En... ik heb er een meisje héél blij mee kunnen maken!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
11 november 2021
Dit knuffel olifantje was letterlijk kapot geknuffeld, maar kon niet gemist worden. Gelukkig is puzzelen ook een grote hobby van me, waardoor dit mooie veelkleurige olifantje een nieuwe start heeft gekregen.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
8 november 2021
Deze Donald Duck knuffel had veel liefdevolle zorg nodig om weer lekker in zijn stoffen vel te komen zitten. Ook zijn innerlijk (vulling) was aan vernieuwing toe. Nu kan hij er hopelijk weer flink wat jaren tegen!
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
24 oktober 2021
Deze maand heb ik deze oude aap knuffel met een vulling van stro 'onder handen genomen'. Dit bleek een grotere klus dan gedacht, maar was wel super leuk om te doen! Gelukkig had ik de vrije hand gekregen van de eigenaar, waardoor ik o.a. afwijkende (borduur)steken kon gebruiken. De nieuwe stof voor het shirt is in overleg met de eigenaar uitgekozen. En aan de stro vulling heb ik vanzelfsprekend niks veranderd.
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
22 oktober 2021
Deze mooie ooievaar knuffel (één van de dierbare knuffels van mijn dochter) was wat treurig en liet daarom haar kop steeds hangen. Met wat liefdevolle aandacht en een beetje vulling erbij is ze nu weer een trotse vrolijke vogel!
Lieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
7 oktober 2021
De vachtstof van dit oude knuffelbeertje Beerie was op sommige plekken zo dun geworden, dat kon een versteviging van binnenuit niet volledig oplossen. Daarom heb ik hem een 'truitje aangedaan' en het hoofdje en de voetjes en beentjes van binnenuit met stof verstevigd. Blij met het eindresultaat!
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
29 september 2021
Honden en knuffelberen...
Tja, honden moeten soms nog veel leren!
Knuffelberen zijn lief en zacht,
een hap uit zo'n gezicht is NIET LEKKER, niet wat een hond ervan verwacht...
Gelukkig wist dit baasje een knuffeldokter te vinden,
en kon zij (ik dus) alle delen van het berengezicht weer liefdevol met elkaar verbinden!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
27 september 2021
Omdat de stof van het lijf en de beentjes van dit oude knuffelkonijn giga dun was geworden, kon er niet goed meer mee geknuffeld worden. Ook de kleertjes moesten her en der worden gerepareerd en de vulling was aan complete vernieuwing toe.
Zie hier het eindresultaat...
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
11 september 2021
Vorige week heb ik het herstel van deze grote knuffel/lappenpop afgerond. Vooral het hoofd was er slecht aan toe en heeft een volledige metamorfose ondergaan. Daarnaast heb ik o.a. de complete vulling vernieuwd.
Wat was het fijn om de eigenaresse zo blij te zien zijn met de upgrade van haar oude trouwe knuf!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
25 augustus 2021
Na twee fijne vakantieweken was het ook weer GEWELDIG LEUK om een knuffelreparatie op te pakken. Ditmaal een knuffelbeertje die verschillende naden los had zitten, waar gaten in de stof vielen en die een compleet nieuwe vulling nodig had...
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
4 augustus 2021
Een knuffelbeer zonder neus, dat kan natuurlijk niet! Dus die moest beslist vernieuwd worden! En na al die jaren knuffelen zaten er wat gaten in de naden en moest de vulling compleet ververst worden. Een leuke klus om te doen!
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
28 juli 2021
Deze knuffel was al met pensioen, want was niet knuffelbaar meer. Na overleg over de te gebruiken stof en kleur ben ik ermee aan de slag gegaan. En nu kan er hopelijk weer jaren met deze mooie giraf geknuffeld worden!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
13 juli 2021
En vorige week heb ik nóg een konijntje behandeld! Ditmaal was dit super schattige kleine konijntje aan de beurt!
Ze heeft nieuwe handjes en voetjes gekregen, nieuwe vulling en ik heb alle naden nagelopen. Ik had haar bijna zelf gehouden, zo'n schatje is het!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
10 juli 2021
Wat leuk om weer eens aan een knuffeldoekje te mogen werken! Ditmaal dit mooie konijntje, waarvan de stof van de oortjes erg dun was geworden, de vulling vervangen is en alle borduursels vernieuwd moesten worden. Zie hier het eindresultaat!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
4 juli 2021
Ik verbaas me telkens weer over de diversiteit aan knuffels die op mijn pad komen!
Deze clown heeft een nieuw hoedje gekregen, de vulling is compleet vernieuwd en zijn nek lag open en heb ik rondom weer goed dichtgemaakt.
De vacht van de oude aap knuffel was op veel plekken net een gatenkaas. Omdat hij wel zijn oude uitstraling moest behouden heeft hij een stoffen voering aan de binnenkant gekregen, waarna ik alle gaten goed heb kunnen dichten. Ook aap heeft compleet nieuwe vulling gekregen.
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
17 juni 2021
In het herstel van deze mooie knuffel olifant zijn heel wat uurtjes gaan zitten. Niet alleen moesten een oor en een arm opnieuw worden bevestigd, ook één van de ogen zat los en de vachtstof bleek er heel wat slechter aan toe te zijn dan eerst gedacht. En dan heb ik het nog niet over het opnieuw bevestigen van de slurf en het hoofd op een zo authentiek mogelijke manier weer aan het lijf vastmaken...
Maar... het is uiteindelijk gelukt! En de eigenaar is super blij met haar opgelapte en gevulde olifant!
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
9 juni 2021
Afgelopen week heb ik mij mogen ontfermen over dit prachtige oude olifant knuffeltje. De vachtstof van het lijfje was zo versleten dat ik die heb vervangen, ook de handpalmpjes waren aan een nieuw stofje toe. Verder alle naden nagelopen, nieuwe vulling in de knuffel gedaan en... het olifantje kan weer wat jaren mee!
Zomerse groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
8 mei 2021
Na een heerlijke vakantieweek in Drenthe was het ook weer erg leuk om 2 zusjes blij te mogen maken met het opknappen van hun knuffels. Beide knuffels waren toe aan nieuwe vulling en moesten van binnen deels met stof gevoerd worden om dunne vachtplekken te verstevigen.
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
21 april 2021
Flink balen voor jou en je knuffel als je hond dol is op knuffeloogjes!!! Gelukkig kon ik als knuffeldokter deze Ezel knuffel weer nieuwe oogjes geven...
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
11 april 2021
Deze week heb ik gewerkt aan deze leukerd.
Na 25 jaar had de dunne stof in de hals aandacht nodig en de vulling was echt aan vervanging toe!
Door de oortjes, het hoofdje, de armpjes, beentjes en het lijfje allemaal een apart compartiment te geven blijft de vulling (qua dikte) in het vervolg op de juiste plek.
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
2 april 2021
Deze week heb ik dit kikker knuffeldoekje mogen opknappen, volgens de strikte instructies van het kind van wie de kikker is. Hij mocht wel worden opgeknapt, maar moest zijn franjes en 'eigenheid' behouden. Het was dus zoeken naar de juiste invulling en dat is gelukkig naar zijn en mijn tevredenheid gelukt!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
24 maart 2021
Knuffelkonijn Toedies was toe aan nieuwe vulling en lag wat uit elkaar. Het was een leuke klus om aan te werken!
Ontspannen groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
17 maart 2021
Dit oude beertje van Valérie wilde dolgraag een nieuw lijfje. Omdat ze haar kleertjes wilde behouden heb ik die (voor zover mogelijk) gerestaureerd.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
27 februari 2021
Wat zijn er toch veel verschillende knuffels in omloop! Deze week heb ik knuffel Krabbie opgeknapt, hij miste een poot en had nogal wat 'knuffel-schade' opgelopen. Nu kan hij hopelijk weer wat jaartjes vooruit...
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
19 februari 2021
De reconstructie van het gezichtje van deze prachtige aap knuffel voelde af en toe aan als hogere wiskunde. Maar na veel gepuzzel (o.a. het namaken van de vouwneus was geen eenvoudige opgave) is het gelukt! En... ik ben weer een ervaring rijker!!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
17 februari 2021
Wat was het weer leuk om een jongetje blij te kunnen maken met zijn opgeknapte muis knuffel! Deze knuffel was toe aan nieuwe voetjes, neusje en staart. Tot slot wat nieuwe vulling toegevoegd en muis kan weer een paar jaar mee!
Warme groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
30 januari 2021
Deze week heb ik een nieuw armpje voor deze prachtige vlinderknuffel mogen maken.
Kleurrijke groetjes, Knuffeldokter crea Trea
26 januari 2021
Dit schattige schaapje is flink geknuffeld in de jaren die achter haar liggen. De stof is daardoor erg kwetsbaar geworden, waardoor er verschillende gaten waren ontstaan.
Door het schaapje aan de binnenkant volledig van een voeringstof te voorzien en de gaten waar nodig te fixeren heb ik de levensduur van de knuffel flink kunnen verlengen!
Liefs, Knuffeldokter crea Trea
21 januari 2021
Wat geeft dát toch een fijn gevoel om een meisje super blij te maken met haar gerepareerde leeuw! Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en om dan een paar dagen later de leeuw te kunnen laten repareren door de knuffeldokter is helemaal geweldig!!
Vrolijke groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
16 januari 2021
Dit ruim 30 jaar oude knuffel popje was toe aan een compleet nieuwe badstof 'jas'. Het was weer een klusje, maar gisteren heb ik haar aan haar blije eigenaar terug kunnen geven.
Liefs, Knuffeldokter crea Trea
30 november 2020
Vandaag heb ik Chantal's knuffel Nijlie geopereerd. Omdat zij al 25 jaar oud is was ze wel toe aan een compleet nieuwe vulling. Daarnaast ben ik alle naden nagelopen en zijn die waar nodig gerepareerd.
Tevreden groetjes, 
Knuffeldokter crea Trea
25 november 2020
Haas schildert graag, het is haar GROTE passie!
Wil jouw knuffel af en toe ook graag knutselen of schilderen, maar gaat dat even niet omdat ze een gebroken armpje, beentje òf gat in haar hoofd heeft? Neem dan vooral contact met mij op, ik maak haar graag weer beter!

Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
28 oktober 2020
 
Laten we lief zijn voor elkaar,
een praatje hier, een praatje daar.
Ook op afstand kan je zoveel doen,
dat hoeft niet altijd met een knuffel en een zoen!
Oprechte interesse telefonisch of tijdens een videogesprek,
een praatje over de heg met de buren, stuur iemand een kaartje, doe eens gek!
Lief zijn voor elkaar, klein maar fijn,
hoe heerlijk kan dat zijn!!
 
Warme groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
7 oktober 2020:
Wauwie!! Mijn visitekaartjes zijn binnen!! Ze zijn helemaal naar mijn zin en liggen klaar om verspreid te worden!
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
21 september 2020:
Súper tof! Mijn website is klaar en is 'in de lucht'! Een prachtig uitgangspunt om te starten, vanaf heden zijn de knuffels welkom!
Wel graag van tevoren een mailtje, appje of Messenger berichtje sturen, want ik 'opereer' alleen op afspraak.
Vrolijke groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
10 september 2020:
Op dit moment ben ik nog bezig met de aanschaf van goed naaigaren e.d. En de bouw van de Knuffeldokter website vordert gestaag...
Maar sommige knuffels krijgen al wat last van keuzestress, want knuffel Knorretje heeft horen fluisteren dat ik wellicht al eerder dan per 1 oktober van start ga...
Tot gauw!
Knuffeldokter crea Trea
3 september 2020:
Oh knuffel, oh knuffel, wat ben je toch zacht,
ik ga zo slapen, houd jij de wacht?
Oh knuffel, oh knuffel, ik knuffel je fijn,
wil je er alsjeblieft áltijd en eeuwig voor mij zijn?
29 augustus 2020:
Élke knuffel zal door mij met liefdevolle zorg worden behandeld. Toch zullen er knuffels zijn die zo'n operatie best wel een beetje eng vinden...
Back to Top