11 november 2021
Dit knuffel olifantje was letterlijk kapot geknuffeld, maar kon niet gemist worden. Gelukkig is puzzelen ook een grote hobby van me, waardoor dit mooie veelkleurige olifantje een nieuwe start heeft gekregen.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
8 november 2021
Deze Donald Duck knuffel had veel liefdevolle zorg nodig om weer lekker in zijn stoffen vel te komen zitten. Ook zijn innerlijk (vulling) was aan vernieuwing toe. Nu kan hij er hopelijk weer flink wat jaren tegen!
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
24 oktober 2021
Deze maand heb ik deze oude aap knuffel met een vulling van stro 'onder handen genomen'. Dit bleek een grotere klus dan gedacht, maar was wel super leuk om te doen! Gelukkig had ik de vrije hand gekregen van de eigenaar, waardoor ik o.a. afwijkende (borduur)steken kon gebruiken. De nieuwe stof voor het shirt is in overleg met de eigenaar uitgekozen. En aan de stro vulling heb ik vanzelfsprekend niks veranderd.
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
22 oktober 2021
Deze mooie ooievaar knuffel (één van de dierbare knuffels van mijn dochter) was wat treurig en liet daarom haar kop steeds hangen. Met wat liefdevolle aandacht en een beetje vulling erbij is ze nu weer een trotse vrolijke vogel!
Lieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
7 oktober 2021
De vachtstof van dit oude knuffelbeertje Beerie was op sommige plekken zo dun geworden, dat kon een versteviging van binnenuit niet volledig oplossen. Daarom heb ik hem een 'truitje aangedaan' en het hoofdje en de voetjes en beentjes van binnenuit met stof verstevigd. Blij met het eindresultaat!
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
29 september 2021
Honden en knuffelberen...
Tja, honden moeten soms nog veel leren!
Knuffelberen zijn lief en zacht,
een hap uit zo'n gezicht is NIET LEKKER, niet wat een hond ervan verwacht...
Gelukkig wist dit baasje een knuffeldokter te vinden,
en kon zij (ik dus) alle delen van het berengezicht weer liefdevol met elkaar verbinden!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
27 september 2021
Omdat de stof van het lijf en de beentjes van dit oude knuffelkonijn giga dun was geworden, kon er niet goed meer mee geknuffeld worden. Ook de kleertjes moesten her en der worden gerepareerd en de vulling was aan complete vernieuwing toe.
Zie hier het eindresultaat...
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
11 september 2021
Vorige week heb ik het herstel van deze grote knuffel/lappenpop afgerond. Vooral het hoofd was er slecht aan toe en heeft een volledige metamorfose ondergaan. Daarnaast heb ik o.a. de complete vulling vernieuwd.
Wat was het fijn om de eigenaresse zo blij te zien zijn met de upgrade van haar oude trouwe knuf!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
25 augustus 2021
Na twee fijne vakantieweken was het ook weer GEWELDIG LEUK om een knuffelreparatie op te pakken. Ditmaal een knuffelbeertje die verschillende naden los had zitten, waar gaten in de stof vielen en die een compleet nieuwe vulling nodig had...
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
4 augustus 2021
Een knuffelbeer zonder neus, dat kan natuurlijk niet! Dus die moest beslist vernieuwd worden! En na al die jaren knuffelen zaten er wat gaten in de naden en moest de vulling compleet ververst worden. Een leuke klus om te doen!
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
28 juli 2021
Deze knuffel was al met pensioen, want was niet knuffelbaar meer. Na overleg over de te gebruiken stof en kleur ben ik ermee aan de slag gegaan. En nu kan er hopelijk weer jaren met deze mooie giraf geknuffeld worden!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
13 juli 2021
En vorige week heb ik nóg een konijntje behandeld! Ditmaal was dit super schattige kleine konijntje aan de beurt!
Ze heeft nieuwe handjes en voetjes gekregen, nieuwe vulling en ik heb alle naden nagelopen. Ik had haar bijna zelf gehouden, zo'n schatje is het!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
10 juli 2021
Wat leuk om weer eens aan een knuffeldoekje te mogen werken! Ditmaal dit mooie konijntje, waarvan de stof van de oortjes erg dun was geworden, de vulling vervangen is en alle borduursels vernieuwd moesten worden. Zie hier het eindresultaat!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
4 juli 2021
Ik verbaas me telkens weer over de diversiteit aan knuffels die op mijn pad komen!
Deze clown heeft een nieuw hoedje gekregen, de vulling is compleet vernieuwd en zijn nek lag open en heb ik rondom weer goed dichtgemaakt.
De vacht van de oude aap knuffel was op veel plekken net een gatenkaas. Omdat hij wel zijn oude uitstraling moest behouden heeft hij een stoffen voering aan de binnenkant gekregen, waarna ik alle gaten goed heb kunnen dichten. Ook aap heeft compleet nieuwe vulling gekregen.
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
17 juni 2021
In het herstel van deze mooie knuffel olifant zijn heel wat uurtjes gaan zitten. Niet alleen moesten een oor en een arm opnieuw worden bevestigd, ook één van de ogen zat los en de vachtstof bleek er heel wat slechter aan toe te zijn dan eerst gedacht. En dan heb ik het nog niet over het opnieuw bevestigen van de slurf en het hoofd op een zo authentiek mogelijke manier weer aan het lijf vastmaken...
Maar... het is uiteindelijk gelukt! En de eigenaar is super blij met haar opgelapte en gevulde olifant!
Oplossingsgerichte groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
9 juni 2021
Afgelopen week heb ik mij mogen ontfermen over dit prachtige oude olifant knuffeltje. De vachtstof van het lijfje was zo versleten dat ik die heb vervangen, ook de handpalmpjes waren aan een nieuw stofje toe. Verder alle naden nagelopen, nieuwe vulling in de knuffel gedaan en... het olifantje kan weer wat jaren mee!
Zomerse groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
15 mei 2021
Dit knuffeldoekje was behoorlijk kapot geknuffeld. Met een nieuw hoofdje, oortjes, voetjes en 'sokjes' heb ik 'm 'een nieuw leven gegeven'...
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
8 mei 2021
Na een heerlijke vakantieweek in Drenthe was het ook weer erg leuk om 2 zusjes blij te mogen maken met het opknappen van hun knuffels. Beide knuffels waren toe aan nieuwe vulling en moesten van binnen deels met stof gevoerd worden om dunne vachtplekken te verstevigen.
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
21 april 2021
Flink balen voor jou en je knuffel als je hond dol is op knuffeloogjes!!! Gelukkig kon ik als knuffeldokter deze Ezel knuffel weer nieuwe oogjes geven...
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
11 april 2021
Deze week heb ik gewerkt aan deze leukerd.
Na 25 jaar had de dunne stof in de hals aandacht nodig en de vulling was echt aan vervanging toe!
Door de oortjes, het hoofdje, de armpjes, beentjes en het lijfje allemaal een apart compartiment te geven blijft de vulling (qua dikte) in het vervolg op de juiste plek.
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
2 april 2021
Deze week heb ik dit kikker knuffeldoekje mogen opknappen, volgens de strikte instructies van het kind van wie de kikker is. Hij mocht wel worden opgeknapt, maar moest zijn franjes en 'eigenheid' behouden. Het was dus zoeken naar de juiste invulling en dat is gelukkig naar zijn en mijn tevredenheid gelukt!
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
28 maart 2021
Dit mooie aap knuffeltje Pipi had heel wat liefdevolle aandacht nodig om weer een paar jaar geknuffeld te kunnen worden. Ik ben blij dat het gelukt is en ik weer een meisje blij heb kunnen maken!
Warme groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
24 maart 2021
Knuffelkonijn Toedies was toe aan nieuwe vulling en lag wat uit elkaar. Het was een leuke klus om aan te werken!
Ontspannen groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
17 maart 2021
Dit oude beertje van Valérie wilde dolgraag een nieuw lijfje. Omdat ze haar kleertjes wilde behouden heb ik die (voor zover mogelijk) gerestaureerd.
Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
27 februari 2021
Wat zijn er toch veel verschillende knuffels in omloop! Deze week heb ik knuffel Krabbie opgeknapt, hij miste een poot en had nogal wat 'knuffel-schade' opgelopen. Nu kan hij hopelijk weer wat jaartjes vooruit...
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
19 februari 2021
De reconstructie van het gezichtje van deze prachtige aap knuffel voelde af en toe aan als hogere wiskunde. Maar na veel gepuzzel (o.a. het namaken van de vouwneus was geen eenvoudige opgave) is het gelukt! En... ik ben weer een ervaring rijker!!
Creatieve groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
17 februari 2021
Wat was het weer leuk om een jongetje blij te kunnen maken met zijn opgeknapte muis knuffel! Deze knuffel was toe aan nieuwe voetjes, neusje en staart. Tot slot wat nieuwe vulling toegevoegd en muis kan weer een paar jaar mee!
Warme groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
3 februari 2021
De restauratie van beertje Lola was een gevalletje 'grote klus'! Resultaat: een gerestyled beertje met behoud van de oude vacht en vorm...
Tevreden groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
30 januari 2021
Deze week heb ik een nieuw armpje voor deze prachtige vlinderknuffel mogen maken.
Kleurrijke groetjes, Knuffeldokter crea Trea
26 januari 2021
Dit schattige schaapje is flink geknuffeld in de jaren die achter haar liggen. De stof is daardoor erg kwetsbaar geworden, waardoor er verschillende gaten waren ontstaan.
Door het schaapje aan de binnenkant volledig van een voeringstof te voorzien en de gaten waar nodig te fixeren heb ik de levensduur van de knuffel flink kunnen verlengen!
Liefs, Knuffeldokter crea Trea
21 januari 2021
Wat geeft dát toch een fijn gevoel om een meisje super blij te maken met haar gerepareerde leeuw! Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en om dan een paar dagen later de leeuw te kunnen laten repareren door de knuffeldokter is helemaal geweldig!!
Vrolijke groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
16 januari 2021
Dit ruim 30 jaar oude knuffel popje was toe aan een compleet nieuwe badstof 'jas'. Het was weer een klusje, maar gisteren heb ik haar aan haar blije eigenaar terug kunnen geven.
Liefs, Knuffeldokter crea Trea
30 november 2020
Vandaag heb ik Chantal's knuffel Nijlie geopereerd. Omdat zij al 25 jaar oud is was ze wel toe aan een compleet nieuwe vulling. Daarnaast ben ik alle naden nagelopen en zijn die waar nodig gerepareerd.
Tevreden groetjes, 
Knuffeldokter crea Trea
25 november 2020
Haas schildert graag, het is haar GROTE passie!
Wil jouw knuffel af en toe ook graag knutselen of schilderen, maar gaat dat even niet omdat ze een gebroken armpje, beentje òf gat in haar hoofd heeft? Neem dan vooral contact met mij op, ik maak haar graag weer beter!

Liefs,
Knuffeldokter crea Trea
28 oktober 2020
 
Laten we lief zijn voor elkaar,
een praatje hier, een praatje daar.
Ook op afstand kan je zoveel doen,
dat hoeft niet altijd met een knuffel en een zoen!
Oprechte interesse telefonisch of tijdens een videogesprek,
een praatje over de heg met de buren, stuur iemand een kaartje, doe eens gek!
Lief zijn voor elkaar, klein maar fijn,
hoe heerlijk kan dat zijn!!
 
Warme groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
7 oktober 2020:
Wauwie!! Mijn visitekaartjes zijn binnen!! Ze zijn helemaal naar mijn zin en liggen klaar om verspreid te worden!
Enthousiaste groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
21 september 2020:
Súper tof! Mijn website is klaar en is 'in de lucht'! Een prachtig uitgangspunt om te starten, vanaf heden zijn de knuffels welkom!
Wel graag van tevoren een mailtje, appje of Messenger berichtje sturen, want ik 'opereer' alleen op afspraak.
Vrolijke groetjes,
Knuffeldokter crea Trea
10 september 2020:
Op dit moment ben ik nog bezig met de aanschaf van goed naaigaren e.d. En de bouw van de Knuffeldokter website vordert gestaag...
Maar sommige knuffels krijgen al wat last van keuzestress, want knuffel Knorretje heeft horen fluisteren dat ik wellicht al eerder dan per 1 oktober van start ga...
Tot gauw!
Knuffeldokter crea Trea
3 september 2020:
Oh knuffel, oh knuffel, wat ben je toch zacht,
ik ga zo slapen, houd jij de wacht?
Oh knuffel, oh knuffel, ik knuffel je fijn,
wil je er alsjeblieft áltijd en eeuwig voor mij zijn?
29 augustus 2020:
Élke knuffel zal door mij met liefdevolle zorg worden behandeld. Toch zullen er knuffels zijn die zo'n operatie best wel een beetje eng vinden...
Back to Top